TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus


ONKO RADIOMODEEMEILLA KÄYTTÖÄ?


Pääsivu

Miksi langaton?

Tekniikka

Kilpailijat

Tilanne Suomessa

Palvelut

Asennus

Yhteystiedot & lähteet

Palvelut

Nopeat tietoverkot mahdollistavat paljon uusia palveluita. Useat tekijät liittyvät tähän. Nopeampi yhteys mahdollistaa reaaliaikaiset palvelut ja vähentää odottelua. Myös käytettävien medioiden kirjo laajenee hyvälaatuiseen videoon. Aina päällä oleva yhteys tuo mukanaan mahdollisuuden vastaanottaa sähköposteja jatkuvasti. Verkossa voi surfata kun siltä tuntuu, miettimättä miten pitkään linja on päällä. 

Nopea Internet yhteys

Nopea aina päällä oleva internet yhteys tekee vihdoin mahdolliseksi maailman kattavan informaatio verkon johon kaikki pääsevät aina käsiksi. Samaan aikaan sisältö muuttaa muotoaan kaotisesta jäsentelemättömästä tietomerestä, uudeksi informaation valtaväyläksi jossa teksti, kuva, ääni, liikuva kuva yhdistyvät tarjoamaan täysin uudenlaisen jakelukanavan. 

Etätyö

Etätyö tulee tulevaisuudessa olemaan tärkeä työskentely tapa. Lisääntyvien ruuhkien, pidentyvien työmatkojen ja jatkuvan matkustelun rasittamille työntekijöille, mahdollisuus päästä etätyöpisteestä käsiksi viestihin ja tiedostoihin, on houkutteleva. 

Multimedia

Media on jo nykyään pääasiassa digitaalista ja uudet tietoverkot soveltuvat täydellisesti sen jakeluun. Verkko-radio ja verkko-tv asemat mahdollistavat maailmanlaajuisen katselun ja kuuntelun. MP3 musiikki tiedostot ja Video-on-Demand palvelut kilpailevat musiikki kauppojen ja video vuokraamojen kanssa.

Sähköinen kaupankäynti

Jo nyt sähköinen kaupankäynti on muuttanut kaupankäyntiä. Useimilla firmoilla on ajantasalla olevaa tietoa tuotteistaan Internetissä. Osa tarjoaa myös mahdollisuuden ostaa tuotteita verkosta, tarjoten halvempia hintoja ja laajempaa valikoimaa. Todella mullistava tulee kuitenkin olemaan täysin sähköinen kaupankäynti tuotteilla joita voi ladata verkosta kuten musiikkia, ohjelmia, pelejä ja kirjoja.

Edellinen Seuraava

Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämä sivu on tehty oppilaiden harjoitustyönä. Tietoverkkolaboratorio ei vastaa sivun oikeellisuudesta, ajantasaisuudesta tai ylläpidosta. Vakavissa tapauksissa yhteyshenkilöinä toimivat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 14.11.1999 11:54.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s99/htyo/15/palvelut.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]