TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus


ONKO RADIOMODEEMEILLA KÄYTTÖÄ?


Pääsivu

Miksi langaton?

Tekniikka

Kilpailijat

Tilanne Suomessa

Palvelut

Asennus

Yhteystiedot & lähteet

Erään asiakkaan tarina

Kello kolmelta maanantain vastaisena yönä istuu Helsingin Töölössä Runeberginkadulla pienessä yksiössä nuori vihainen opiskelija. Hän etsii internetistä materiaalia seuraavan päivän esitelmäänsä Teknillisessä Korkeakoulussa, mutta se tuntuu tuskastuttavan hitaalta. Nettisivut ovat niin täynnä grafiikkaa, kuvia, mainoksia ja videonpätkiä, että jokaisen sivun aukaisemiseen kuluu noin minuutti ja tunnetusti kunnon asiaa sisältäviä sivuja on noin yksi kymmenestä. Näin ollen kymmenessä minuutissa hän saa auki yhden kiinnostavan nettisivun, joka sekin viittaa seuraavan päivän esitelmän aiheeseen vain linkillä. Opiskelija kiroaa kovaäänisesti omaa puhelinverkkomodeemiaan ja haaveilee nopeammasta internetyhteydestä. Lieneekö opiskelijan naapurikin tuskastunut yölliseen kiroiluun, koska heti seuraavana päivänä hän kertoo etsivänsä kantakaupungin ylimmissä kerroksissa asuvia internetin käyttäjiä mukaan Ruotsalaisen Interloopin langattoman radiomodeemin kokeiluun. Kokeilussa verkkoyhteys internettiin perustuu radiotiehen, joka muodostetaan asiakkaan ja palveluntarjoajan antennien välille.

Antenneja

Kokeilijoille olisi tarjolla ilmaista nettiaikaa ja nopea nettiyhteys. Ja tietysti opiskelija tällaiseen suostuu. Hän ryntää kotiinsa, käynnistää tietokoneensa ja avaa hitaan verkkoyhteytensä. Miksi juuri langaton, hän miettii samalla kun suunnistaa hakupalvelimelle. Taas opiskelijalta kuluu yksi yö netissä surffaillen, mutta tällä kertaa hän oppiikin jotain. Aamulla nukahtaessaan hän vielä miettii radiomodeemin tekniikkaa ja aprikoi olisiko radiomodeemin kanssa kilpaileva ISDN sittenkin parempi. Ruotsissa oli naapurin mukaan saatu radiomodeemista vain hyviä kokemuksia, mutta Suomessa tilanne onkin hieman toisenlainen. Opiskelija kuitenkin nukahtaa tyytyväisenä ja jää odottamaan kiihkeästi uuden radiomodeeminsa asennusta...

 

Seuraava

Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämä sivu on tehty oppilaiden harjoitustyönä. Tietoverkkolaboratorio ei vastaa sivun oikeellisuudesta, ajantasaisuudesta tai ylläpidosta. Vakavissa tapauksissa yhteyshenkilöinä toimivat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 14.11.1999 11:53.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s99/htyo/15/paasivu.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]