TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

 

Pääsivulle

Palvelut

Vertailu

Haastattelu

Linkkejä

Kommentit

 

 

 

 

Palvelujen vertailu

Varsinaisia asiallisia nettilääkäripalveluita on yllättävän vähän verrattuna siihen paljonko hakupalvelin antaa eri osoitteita meille kyseisestä aiheesta. Hakupalvelimien antamat osoitteet ovat usein sairaaloiden kotisivuja, joissa mainostetaan suurimmalta osin oman sairaalan palveluita sekä lääketuotteita. Nettilääkärisivulla on vain muutamia valmiiksi vastattuja kysymyksiä joistakin yleisimmistä taudeista. Itse en edes usko, että kukaan konkreettinen henkilö on päässyt kysymään niitä kysymyksiä. Voipi olla, että kysymykset ovat kuvitteellisia. Vastauksissa kehotetaan usein hakeutumaan hoitoon kyseiseen sairaalaan tai syömään jonkun erityisen lääkevalmistajan tuotteita. Lääkäripalveluhan ei siten toimi interaktiivisesti ja tämähän ei ole vakuuttavaa..

Toinen hieman arveluttava ryhmä on mielestäni myös ilmaiset nettilääkäripalvelut. Jokainenhan ymmärtää sen, että kahdeksan vuoden raskaan koulutuksen jälkeen lääkäri ei huvikseen internetissä vastailisi kansan kysymyksiin. Mainonnalla ja sponsoroinnilla nämäkin palvelut rahoitetaan, kuten netissä kuuluukin, mutta liika on aina liikaa.

Ehkä riippumattomimpia palveluntarjoajia ovat yksityiset nettilääkäriyhtiöt, joissa lääkärit ovat yrityksessä itse osakkaana ja kehittämässä yrityksensä toimintaa. Kyseiset lääkärit toimivat usein nettilääkärinä päätyönsä ohella. Tällä tavalla heidän luotettavuus säilyy korkeana ja puolueettomana paremmin. Maksun ottaminen palvelusta lisää myös luotettavuutta lääkäriä kohtaan. Luottamusta lääkäriin pidetään täällä Suomessa ainakin tutkimusten mukaan tärkeänä asiana.

 

Pääsivulle
   
       
   
Työryhmä: Juha Lipsanen, Mikko Mustakallio, Jouni Pohjalainen
   

Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämä sivu on tehty oppilaiden harjoitustyönä. Tietoverkkolaboratorio ei vastaa sivun oikeellisuudesta, ajantasaisuudesta tai ylläpidosta. Vakavissa tapauksissa yhteyshenkilöinä toimivat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 15.11.1999 17:37.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s99/htyo/53/vertailu.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]