TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

[Etusivu] [Historia] [Palvelut ja Suomi] [Rakenne] [Tulevaisuus] [Työryhmä]

Älyverkkojen yleiskatsaus

Johdanto

Älyverkot tai yleisemmin käytetty IN (Intelligent Networks) on monelle täysin tuntematon käsite. Kuitenkaan kennellekään ei voi olla tuntemattomia käsitteet koputus, puhelinvastaaja tai kotisoitto. Älyverkkopalvelujen voidaan yksinkertaisesti käsittää olevan se kaikki muu kuin - nostaa luuri ja soittaa puhelimella kaverilleni. Kyse on markkinoiden ja puhelinoperaattorien tarpeesta saada lisäarvoa puhelimelle, joka yleistyi jo vuosia sitten jokaiseen kotiin. Älyverkot on tapa ja tekniikka, jolla pystytään toteuttamaan mitä moninaisempia puhelin lisäarvopalveluita. Se mahdollistaa myös uusien puhelinpalveluiden nopean ja tehokkaan markkinoille tuomisen ja suunnittelun.

Älyverkkopalveluiden tarjonta suomessa on koko ajan kasvanut. Maailman laajuisesti kasvu on seurausta lankapuhelujen hintojen rajusta laskusta. Puhelinoperaattoireilla on selvä tarve kerätä raha muulla tavalla. Palveluiden helppous on tietenkin aiheuttanut yleisön suuren kiinnostuksen. Operaattoreilla on mahdollisuus kilpailla lankapuhelin liittymien lisäksi tarjoamillaan lisäpalveluilla.

Seuraavassa aiheet, joita on käsitelty tarkemmin.

Lisäksi

Teemu Halkosaari


viimeinen päivitys 12.11.1999
Teemu Halkosaari

Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämä sivu on tehty oppilaiden harjoitustyönä. Tietoverkkolaboratorio ei vastaa sivun oikeellisuudesta, ajantasaisuudesta tai ylläpidosta. Vakavissa tapauksissa yhteyshenkilöinä toimivat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 12.11.1999 10:59.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s99/htyo/50/index.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]