TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

Kännykkäverkkojen kilpailutilanne

       
image image image  
 

Johdanto

Suomi kuuluu maailman johtaviin maihin matkaviestinmarkkinoiden kehittyneisyydessä. Keväällä 1999 noin 60 prosentilla väestöstä oli kännykkäliittymä. Matkapuhelinten määrä on jo ylittänyt kiinteän verkon liittymien lukumäärän. [5]

Tämän harjoitustyön tavoitteena on selvittää Suomen kännykkäverkkojen kilpailutilannetta ja verrata sitä muiden EU-maiden markkinoihin. Tutkimus kohdistuu lähinnä digitaalisiin GSM (Global System for Mobile Communications) –verkkoihin. GSM 900 on Suomen kattavin, ns. "normaali" kännykkäverkko. GSM 1800-termillä tarkoitetaan paikallista cityverkkoa. NMT tulee sanoista Nordic Mobile Telephone ja tarkoittaa analogista matkapuhelinverkkoa.

 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Seuraavaimage

image image image  


Viimeksi muokattu 9.11.1999, Tekijät

Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämä sivu on tehty oppilaiden harjoitustyönä. Tietoverkkolaboratorio ei vastaa sivun oikeellisuudesta, ajantasaisuudesta tai ylläpidosta. Vakavissa tapauksissa yhteyshenkilöinä toimivat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 11.11.1999 00:59.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s99/htyo/9/index.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]