TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus
Navigointinurkka
Pääsivu
Puhelintyypit
Dual Band
GSM
City-puhelin
WAP-puhelin
Communicator
NMT
käytetty
Ominaisuudet 1
Ominaisuudet 2
Ominaisuudet 3
Kauppakierros
Työn tekniset tiedot

Miten valitsen kännykän?
Uutta kännykkää hankittaessa kannattaa tänä päivänä olla selvillä perusasioista. Tämän työn tarkoitus on opastaa uutta puhelinta ostavaa henkilöä valitsemaan itselleen sopivan puhelimen.

Kännykkää valitessa on ensin päätettävä puhelimen tyyppi: ollaanko ostamassa kaksitaajuuspuhelinta, perinteistä GSM-puhelinta vai ehkä käytettyä laitetta jne. Tämä on ostotapahtumassa eräänlainen alkupäätös. Tässä työssä on ensin perehdytty tarjolla oleviin puhelintyyppeihin. Niihin pääsee tutustumaan navigointinurkan "puhelintyypit" -otsakkeen linkeillä.

Kun omiin tarkoituksiin parhaiten sopiva puhelintyyppi on löytynyt, voi ostaja lähteä tekemään valintaa tarjolla olevien vaihtoehtojen välillä. Lopulliseen valintaan vaikuttavat puhelimen ominaisuudet ja se, mitkä ominaisuudet kukin ostaja asettaa tärkeimmiksi. Tämän vuoksi olemme työssämme laajasti kertoneet myös kännyköiden ominaisuuksista sekä siitä, kuinka hyödyllisiä ne ovat. Ominaisuuksista kertovat sivut löytyvät navigointinurkan linkeistä ominaisuudet 1, 2 ja 3.

Lopuksi teimme kolme kännykkäliikettä käsittäneen kartoituksen siitä, mitä ostajalle tänä päivänä todennäköisimmin tarjottaisiin. Asiasta on kerrottu lisää navigointinurkan "Kauppakierros" -sivulla.

Puhelimen valinnan ohella aikaisempaa tärkeämmäksi on nykyisin noussut myös puhelimen käyttämän liittymän valinta. Liittymiä ei sinäänsä tässä käsitellä, mutta asiaa on sivuttu puhelintyyppien yhteydessä. Puhelintyyppi rajoittaa luonnollisesti siihen käyvien liittymien tyyppejä, ja jotkin liittymät ovat toisia huomattavastikin edullisempia.

Johanna Parviainen, Samuli Laukkanen, Mika Penttinen


Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämä sivu on tehty oppilaiden harjoitustyönä. Tietoverkkolaboratorio ei vastaa sivun oikeellisuudesta, ajantasaisuudesta tai ylläpidosta. Vakavissa tapauksissa yhteyshenkilöinä toimivat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 14.04.1999 21:00.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s99/htyo/42/index.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]