Sähköallergia

totta vai luulosairautta


Sisältö:
 
 1. Pääsivu
 2. Tunnistamaton, vaikea,

 3. tuntematon sairaus
 4. Sähköyliherkkyys luo

 5. eristäytyneisyyttä
 6. Suomen Sähköyliherkkien

 7. Tuki Ry.
 8. Uusi kansansairaus ?
 9. Oireet
 10. Omia mielipiteitä
 11. Lähteet
 

Tomas Linden (sisältö)

Tero Vihavainen (sisältö)

Mathias Tallberg (WWW layout)

 

SÄHKÖYLIHERKKYYS LUO ERISTÄYTYNEISYYTTÄ


Käytännön elämässä sähköyliherkkä ihminen ei voi edes sanoa sairastavansa sähköyliherkkyyttä. Hän ei voi myöskään turvautua TTL:een eikä STUK:een, koska nämä sanojensa mukaan eivät ole saaneet riittävästi todisteita sähköyliherkkyyden olemassaolosta. Näin mitään korjaustoimenpiteitä ei myöskään suositeta. Useimmat työterveyslääkärit, ja lääkärit yleensäkin, kieltäytyvät kuulemasta potilasta, joka valittaa sähköyliherkkyydestä.

Sähköyliherkkyys aiheuttaa ongelmia jokapäiväisessä elämässä, ihmissuhteissa ja työnteossa. Sähköyliherkän on vaikea olla pankeissa, supermarketeissa, kodinkoneliikkeissä, sähköjunissa, metroissa, autoissa, virastotaloissa, sairaaloissa ja muissa normaalin arkisen elämän ympäristöissä. Tämä vaikeuttaa normaalia asiontiayhteiskunnassa ja aiheuttaa eristyneisyyttä.

Työpaikoilla sähköyliherkän on vaikea saada ymmärtämystä osakseen. Koska sairautta ei tunnusteta yhteiskunnassa, työnantajille ei ole myskään asetettu velvoitteita järjestää työolosuhteita sähköyliherkille sopiviksi. Sairaslomaa ei voi saada, koska sairautta ei ole ja töissä ei voi olla paikalla ympäristötekijöiden vuoksi. Tämä aiheuttaa vaikean yhtälön, jonka joissain onnellisissa tapauksissa ratkaisee hyväntahtoinen työnantaja. Valitettavan usein - lähes aina - yhtälölle ei löydy ratkaisua ja siitä seurauksena ajautuminen ulos työelämästä.

Sähköyliherkkien ainoita tukijoita ja avustajia elämässä ovat ystävät, sukulaiset ja tukiyhdistykset. Suomen Sähköyliherkkien Tuki Ry on valtakunnallinen aktiivisesti toimiva tukiyhdistys, joka useiden muissa maissa toimivien tukiyhdistysten tavoin pyrkii tukemaan ja neuvomaan sähköyliherkkiä heidän ongelmissaan.
 


Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämä sivu on tehty oppilaiden harjoitustyönä. Tietoverkkolaboratorio ei vastaa sivun oikeellisuudesta, ajantasaisuudesta tai ylläpidosta. Vakavissa tapauksissa yhteyshenkilöinä toimivat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 19.11.1999 13:54.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s99/htyo/25/3.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]