TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

Kokeilut

Tilausvideo Tilausvideo
Tekniikka
Ongelmat
NVOD
Kokeilut
Linkit

Tämän sivun sisällöstä vastasivat Tapio Karppi,Petri Koistila ja Pentti Peisa. 


Sivua on viimeksi päivitetty 16.11.1998 
 

Suomessa

HPY testaili ADSL-modeemeja vuosina 1994-96 ja on tehnyt kokeiluja pienessä mittakaavassa, liittäen 30 kotitaloutta Pitäjänmäellä ja Lauttasaaressa ADSL-modeemeilla videopalvelimeen, joka välitti puhelinlinjoja myöten koteihin muun muassa videoelokuvia ja Ylen uutisia. HPY:n mukaan kaikki tilausvideokenttäkokeessa kokeilemat teknologiat ovat nyt käytössä Helsingin Puhelimen kaupallisessa multimediaverkossa, osa Tekesin Kansallisen multimediahankkeen (Kamu) kautta jalostuneina. 

Helsinki Television ja sen yhteistyökumppaneiden palvelukokeilu käynnistyi syksyllä 1997 Pasilan alueella, jolloin se tarjosi laajakaistaisia multimediapalveluita noin 500 kotitaloudelle ja yritykselle. Kokonaisuudessaan palvelualue tulee kattamaan koko Helsinki Television kaapeliverkon, jota ollaan parhaillaan kaksisuuntaistamassa. Palvelu lanseerataan vuodenvaihteessa 1998-1999 ja koko 200 000 taloutta kattava kaapeliverkko kaksisuuntaistetaan vuoden 2000 loppuun mennessä. 

Sonera aloitti keväällä 1997 Omavisio-hankkeen koekäytön. Hankkeen tarkoitus oli tuoda kotitalouksille interaktiivisia palveluja, kuten tilausvideota ja henkilökohtaisia uutisia, television ja erityisen tilaajapäätteen avulla. Omavisio-hankkeen runkoyhteyksistä vastaa Telen uudistunut atm-verkko. Tilaajapäässä riittävään kaistanleveyteen päästään kaapelimodeemilla tai adsl-tekniikan johdannaisella. 

Muualla maailmassa

Tilausvideokokeiluja on käynnissä Washingtonissa Yhdysvalloissa, Hollannissa ja Ispwichissä Englannissa, jossa kokeilu aloitetaan tämän vuoden aikana. Washingtonin kokeilussa on mukana teleyhtiö Bell Atlantic, sekä tietokantasovelluksista vastaava Oracle. Tavoitteena on, että ensi vuoden aikana palvelun piirissä olisi jo 250 000 tilaajaa.

Englannissa tavoitteena on vuoteen 2000 mennessä saada 4-8 miljoonaa käyttäjää. On arvioitu, että kotitalouden liittymiskustannuksiksi tulisi n. 4000 mk:aa.

Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämä sivu on tehty oppilaiden harjoitustyönä. Tietoverkkolaboratorio ei vastaa sivun oikeellisuudesta, ajantasaisuudesta tai ylläpidosta. Vakavissa tapauksissa yhteyshenkilöinä toimivat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 09.12.1998 12:01.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s98/htyo/11/tcaset.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]