TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

S-38.188 Tietoliikenneverkot (K-04), Dipolin muuntokoulutuskurssi


Hyödyllisiä linkkejä

Kurssin muut sivut


Uusimmat tiedoitukset


Kurssin opintojakso-ohje kevät 2004

Yleistä

Kevään 2004 sähköosaston muuntokoulutettaville tarkoitettu iltakurssi on suomenkielinen. Vaatimukset ovat täsmälleen samat kuin vastaavalla TKK:n opiskelijoille tarkoitetulla päiväkurssillakin: katso http://www.netlab.hut.fi/opetus/s38188/2004/.

Kurssin asema, tavoite, esitiedot ja suorittaminen

Katso päiväkurssin sivulta http://www.netlab.hut.fi/opetus/s38188/2004/.

Ilmoittautuminen
ja tiedotus

Ilmoittautuminen kuten muillakin muuntokoulutettavien kursseilla.
Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan luennoilla ja verkkosivuilla. Seuraa myös uutisryhmää opinnot.sähkö.s-38.tietoverkkotekniikka. Voit myös liittyä kurssin postituslistalle. Osa tiedoituksista voi koskea päiväkurssin aikatauluja, mutta postituslistalla tiedotetaan myös harjoitustyöhön liittyvistä asioista.

Aikataulu

Viikko 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17
Luento 1 -- 2 -- 3 -- 4 -- 5 -- -- -- -- --
Harjoitukset -- -- -- -- -- -- harj. tunti -- harj. tunti -- harj. tunti -- -- harj. tunti

Luennot

Kurssin luennot pidetään suomeksi maanantaisin 17-20 Dipolin käpysalissa. Ensimmaien luento on ma 19.1.2003. Luentoaikataulu ja muuta tietoa luentosivulta.

Harjoitustyöt

Kurssiin kuuluu kolme pakollista harjoitustyötä. Harjoitustyöt liittyvät lähinnä TCP:n toimintaan. Osa 1 koostuu laskuharjoitustyyppisistä tehtävistä aiheena TCP ja siihen liittyvät käsitteet. Osa 2 on simulointitehtävä ja sen raportointi, jonka tarkoitus on tutustuttaa opiskelijat TCP:n ruuhkanhallinan toimintaan ja simulointityökalu ns2:een. Osa 3 on itsenäisempi simulointityö, jossa opiskelijat tutkivat TCP:n ruuhkanhallinnan toimintaa eri tilanteissa. Kaikki harjoitustyöt tulee suorittaa hyväksyttävästi, jotta kurssista voi saada hyväksytyn arvosanan.

Kaikki harjoitustyöt tehdään pareittain (paria ei voi vaihtaa kesken kurssin).

Harjoitustyötunnit ovat keskiviikkoisin klo 17-19 Sähköosastolla salissa S2. Tarkemmat ohjeet löytyvät harjoitussivulta.

Tentit

Kun opiskelija on suorittanut hyväksyttävästi esitehtävät ja harjoitustyön voi hän osallistua kurssin tenttiin. Tenttejä järjestetään vuoden aikana kolme (3) kappaletta. Lisätietoa tenttisivulta.

Henkilökunta

Opettajat

Kurssin luennoi Pasi Lassila (pasi.lassila@hut.fi) ja Jouni Karvo (jouni.karvo@hut.fi). Laskuharjoituksista ja harjoitustyöstä vastaa Eeva Nyberg (eeva.nyberg@hut.fi).

Vastaanotot

Kurssin henkilökunta ei järjestä viikottaisia vastaanottoja. Voit ottaa yhteyttä kurssin henkilökuntaan seuraavilla tavoilla:

  • Luennon tai harjoitusten yhteydessä. Varsinkin harjoitutyöajat ovat ryhmävastaanotto tyyppisiä eli opiskelijoiden kysymykset määräävät harjoitustunnin sisällön.
  • Kysymällä yleisluontoisia asioita kurssin uutistyhmässä.
  • Kysymällä spesifisiä/vain asianosaisia koskevia kysymyksiä kirjoittamalla kurssin henkilökunnalle sähköpostia.
Toivoisimme, että opiskelijat pitäisivät minimissään puhelinyhteydenotot sekä työhuoneissa käymiset. Jos tarve vaatii, vastaanotoista voi sopia erikseen sähköpostilla.


Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämän sivun sisällöstä vastaavat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 17.05.2004 17:59.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38188/2004dipoli/index.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]
?Kysy =>Anna palautetta!