TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

Multikka MultimediakännykkäPallero Pääsivu

Pallero Multimediakännykkä

Pallero WAP

Pallero Lähteet ja linkitTekijät:
  - Aki Silvennoinen (WAP)
  - Päivi Kuusio (Multikka)
  - Mikko Jäntti (HTML)
  

Määritelmä:


Multimediakännykkä ei ole pelkästään soittamista varten vaan siinä yhdistyy monia kannettavan tietokoneen ominaisuuksia, kuten kuvien katsominen, kalenteri, tekstiviestit, sähköposti, Internetin selailu, tekstikäsittely sekä monia muita. Näissä kolmannen sukupolven matkapuhelimissa käytetään uutta laajakaistatekniikkaa jota ollaan paraikaa kehittämässä ympäri maailmaa. Esimerkiksi hyvälaatuisen videokuvan siirtoon ei nykyinen tekniikka riitä ollenkaan vaan tarvitaan lisää siirtonopeutta juuri langattomaan tiedonsiirtoon. Tulevaisuudessa tälläisesta puhelimesta voisi hyvinkin tulla maailmanpuhelin jota voisi käyttää joka puolella maailmaa. Sitä ennen on monta ongelmaa ratkaistavana, jotka eivät keskity pelkästään tekniikan kehittämiseen vaan myös standardien sekä hinnoittelun yhtenäistämiseen.

Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämä sivu on tehty oppilaiden harjoitustyönä. Tietoverkkolaboratorio ei vastaa sivun oikeellisuudesta, ajantasaisuudesta tai ylläpidosta. Vakavissa tapauksissa yhteyshenkilöinä toimivat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 15.11.1999 21:36.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s99/htyo/37/index.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]