TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

[Mikä on WAP?]
[Miten WAP toimii? ]
[Protokollat ]
[Laitteet ja Palvelut ] [WAP ja tulevaisuus - pohdintaa]

[Lähteet]


Tekijät:
Lauri Silvennoinen
Protokollat & HTML
Mikko Heiskala
WAP ja tulevaisuus
Laitteet ja palvelut
Jari Peltonen
Mikä on WAP?
Miten WAP toimii?

Mikä on WAP?

Wireless Application Protocol on spesifikaatio joukolle protokollia jotka on kehitetty tietoliikenneteollisuudessa, jotta langattomissa tietoverkoissa voitaisiin käyttää samoja palveluja kuin muissakin tietoverkoissa. Päämääränä on kehittää langattomia järjestelmiä siten, että niissä voidaan käyttää paljon erityyppisiä sovelluksia, sekä myös Internet palveluja. Lisäksi jo olemassa olevia standardeja pyritään tukemaan ja kehittämään. WAP:n avulla pyritään luomaan maailmanlaajuinen spesifikaatio, joka toimii erilaisissa langattomissa verkoissa. Tätä spesifikaatiota varten ovat Ericsson, Motorola, Nokia ja Unwired Planet kehittäneet yhteisen projektin nimeltä WAP Forum, jossa pyritään kehittämään teollisuusstandardia langattomiin tietoverkkoihin. Keskeisenä tavoitteena on yhteinen protokollapohja ja esitystapa, jota erilaiset päätelaitteet ja niiden sovellukset voivat käyttää hyväkseen.


Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämä sivu on tehty oppilaiden harjoitustyönä. Tietoverkkolaboratorio ei vastaa sivun oikeellisuudesta, ajantasaisuudesta tai ylläpidosta. Vakavissa tapauksissa yhteyshenkilöinä toimivat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 18.11.1999 11:01.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s99/htyo/14/index.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]