TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

LUKUOHJE TENTTIIN JA SEN JÄLKEISEEN ELÄMÄÄN
Some hints how to handle the whole brick

Tässä selostuksessa esitetyt näkemykset sopivista sivuista ovat omiani. Kolmen viimeisen luentokerran osalta tenttivaatimusasiantuntemus(kin) on vierailevilla luennoijilla.
Comments about the book pages are mine. The last three lessons are given by the professors of the laboratory. They will give their own hints, maybe.


Chapter 0

Mitä keskeisintä asiaa orientoiduttaessa kirjan sisältöön. Luvussa esitetyt käsitteet on tunnettava.

Study carefully the concepts.


Chapter 1

Kappale kuvaa yleisellä tasolla telepalveluja. Aiheeseen liittyvät prujut, jossa selostetaan tilastojen valossa palvelujen yms. käyttöä Suomessa ja muualla.

This chapter describes briefly teleservices. Be prepared to be able to tell about the situation in your home country!


Chapter 2

Standardointi on teletekniikan keskeisimpiä alueita. Kirjan sanoman lisäksi aihepiiriä käsittelevä pruju kannattaa lukea huolellisesti, niin että tuntee keskeisimmät standardit (tms) ja niiden laatijat. Aiheeseen liittyy kiinteästi myös lainsäädäntö, jossa yhä useammin viitataan suoraan standardeihin. Prujuista on syytä selvittää lainsäädännön kehittyminen ja lainsäätäjän käyttämä termistö. Kappaleeseen on sotkettu karvan verran käytännön tekniikkaakin, jonka hallitseminen ei ole pahaksi.

Understanding the idea of standards and standardization is one of the most essential topics in this course. You have better to see the www pages of ITU, ISO, IEC and some less international organizations to get more information. You MUST understand the idea and status of the OSI model by OSI.


Chapter 3

Asia esillä Raimo Kantolan luennolla.

This subject will be handled thoroughly by Raimo Kantola. Most propably every page is supposed to be read...


Chapter 4

Tämä kappale käsittelee siirtotekniikkaa melko monipuolisesti. Kurssin kannalta keskeistä on ymmärtää siirtoteiden (median) erot ja se, miten siirtotien käyttöä voidaan tehostaa. Huomaa, että PCM:ää selostettiin jo aiemmin (s. 70) standardoinnin yhteydessä. PDH/SDH ja modulointi ovat luvun aiheita, joita ei juurikaan käsitellä luennolla, vaan ne jätetään itseopiskelun varaan.

Transmission techniques is an assential part of this course. Be prepared to be able to explain both the technical topics and where & why the technique is used.


Chapter 5

Näitä asioita ei käsitellä luennoilla. Tämä ei tarkoita suinkaan sitä, että asiat olisivat jotenkin vähämerkityksisiä. Sivut kannattaa lukea yleiskuvan saamiseksi; itse aihetta käsitellään syvällisesti muilla opintojaksoilla.

These pages contain quite a lot of basic knowledge which is good to know in other courses.


Chapter 6

Jotain on syytä jättää opiskeltavaksi tiedonvälitystekniikankin kursseille; tässä vaiheessa riittänee, että luet kappaleen läpi niin, että tunnet esitetyt käsitteet (osaat selittää esimerkiksi, mikä on älyverkko).

You can read this chapter using 'fast thru' method. Be sure, however, you know the concepts and terms. They are needed in your further studies.


Chapter 7

Signaloinnilla on keskeinen merkitys puhelintekniikassa. Opintojen tässä vaiheessa on Sinun syytä saada irti kappaleesta käsitys siitä, mitä signalointi on eli mihin sitä tarvitaan, miten se on aikojen kuluessa hoidettu ja missä nyt ollaan. Dataverkko-orientoituneen osan esityksestä voit hypätä yli.

Signalling is an essential part of telephony. Read this chapter well.


Chapter 8

Verkonhallinta on sekin tärkeä asia, mutta ei peruskurssilla. Lue läpi niin, että tiedät, mitä verkonhallinta on.

Network management is an essential thing. After reading this chapter you should know why and maybe how it is arranged.


Chapter 9

Hauska tietää -kappale; selvinnet melko kevyellä lukemisella. Aiheesta ei kysytä tentissä mitään, mutta käsitteiden hallinnasta voi olla iloa myöhemmissä opinnoissasi.

Nice to know text, take no pains with it.


Chapter 10

Tässä kappaleessa on erittäin keskeisiä asioita varsinkin niille, jotka suunnittelevat työllistyvänsä operaattorien palveluksessa. Asia on esitetty varsin luettavassa muodossa, joten se jätetään pääosin omatoimisen opiskelun varaan. Liikenneteorian ja verkon mitoituksen tulee esittämään Jorma Virtamo. Tentin todennäköisesti ainoat laskutehtävät tulevat tästä osasta.

Contents of this chapter is very essential for those who will find their future in telcos. In the test one question will be made concerning this chapter. Jorma Virtamo will propably give more information in his lesson.


Edelläolevassa eivät suomalainen ja englantilainen tekstiversio tarkoituksellisesti vastaa toisiaan. Suomenkielinen versio on tarkoitettu kotimaisten perusopiskelijoiden käyttöön. Ulkomaisten opiskelijoiden suoritusvaatimukset kirjan suhteen ovat laajemmat vastapainona sille, ettei heiltä ole tarkoituksenmukaista vaatia esim. suomalaisen alan lainsäädännön tuntemusta.

Jos vielä haluat lisätietoja tenttialueesta, klikkaa tästä!


Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämän sivun sisällöstä vastaavat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 12.08.1998 21:08.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s97/lukuohje.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]
?Kysy =>Anna palautetta!