TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

Internet2    Esimerkkisovelluksia

 

Opiskelua helpottavat ohjelmistot (learningware)

Tämän päivän opetusohjelmat ja -ohjelmistot on suunniteltu käytettäviksi kiinteissä työasemissa. Internet2 tuo mahdollisuuden opetusohjelmistojen etäkäyttöön. Nämä ohjelmistot voivat sisältää ääntä ja liikkuvaa kuvaa. Ohjelmistojen avulla opettaja voi mm. jakaa oppimateriaalia ja arvioida oppilaidensa kehitystä. Oppilas voi edetä hänelle parhaiten sopivassa tahdissa. Ohjelmisto huomaa, mitkä asiat ovat oppilaalle helppoja ja mitkä tuottavat hankaluuksia. (lisätietoa englanniksi hankkeen kotisivuilla)
 

Teleimmersio (tele-immersion)

MUD:it ovat tietoverkossa toimivia moninpelattavia tekstipohjaisia roolipelejä. Teleimmersiossa mennäään askelta pidemmälle. Rakennetaan virtuaalisia tiloja, joissa visuaaliset hamot liikkuvat. Hahmoja ohjaavat todelliset henkilöt ja toimivat niiden välityksellä yhteisessä tilassa. Tämä helpottaa yhteistyötä erilaisissa projekteissa, joiden osallistujat ovat fyysisesti kaukana toisistaan. (lisätietoa englanniksi hankkeen kotisivuilla)
 

Digitaaliset kirjastot (digital libraries)

Jo nyt Internetissä voi lukea erilaisia lehtiä. Internet2-sovelluksissa on mahdollista käyttää paljon enemmän liikkuvaa kuvaa ja jatkuvaa ääntä.(lisätietoa englanniksi hankkeen kotisivuilla)
 

Virtuaalinen laboratorio (virtual laboratory)

Tutkijat, jotka asuvat kaukana toisistaan, saavat mahdollisuuden työskennellä yhteisessä virtuaalisessa laboratoriossa. Monet ovat hankkineet vahvan erikoisosaamisen hyvin kapealla sektorilla. Virtuaalisessa laboratoriossa iso projekti on mahdollista paloitella osiin niin, että kunkin osan parissa työskentelee alan huippuosaaja.

virtuaalinen laboratorio sisältää:
-palvelimen, jolla on mahdollista suorittaa hyvin raskaita simulaatioita
-tietokannan, jossa on kaikki tarvittava projektiin liittyvä data
-mittalaitteet, jotka on kytketty verkkoon (esim. satelliitit, kaukoputket, ilmanlaatumittarit)
-yhteistoimintaa helpopttavat työkalut (joskus teleimmersiota hyväksikäyttävät)
-tutkimukseen tarvittavan ohjelmiston
(lisätietoa englanniksi hankkeen kotisivuilla)


[Yleiskatsaus]
[Tavoitteet] [Mukana olijat, liittyminen ja aikataulu] [Rakenne]
[Esimerkkisovellukset] [Harjoitustyön tekijät]
 
 

Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämä sivu on tehty oppilaiden harjoitustyönä. Tietoverkkolaboratorio ei vastaa sivun oikeellisuudesta, ajantasaisuudesta tai ylläpidosta. Vakavissa tapauksissa yhteyshenkilöinä toimivat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 24.11.1998 20:46.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s98/htyo/10/esimsov.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]