TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

S-38.105 Kurssipalaute keväällä 2004


Kysymys 7 (vapaa tekstipalaute):

Luentoja uudistettiin täksi kevääksi perusteellisesti. Miten tämänkeväiset luennot sopivat sinulle oppijana? Koitko oppivasi, syntyikö ahaa-elämyksiä? Jäikö jokin asia erityisesti mieleen luennoilta? Missä onnistuttiin / epäonnistuttiin?

Oppikirjan seuraavaa painosta työstetään parhaillaan. Onko sinulla kehitysideoita kirjan suhteen?

Kerro myös muut mahdolliset terveisesi kurssin järjestäjille. Kiitos vastauksestasi!


Luennot jäivät valitettavasti väliin. Kirja ihan ok.

Kiinnostuin telealan historista.

Willa oli opetustekniikaltaan ja esiintymistaidoiltaan huomattavan edistynyt. Kalvot oli hyvin laaditttu. Uusituvan lainsäädäntöluento oli kylläkin mielenkiintoinen, mutta kokonaisuutena melko hajanainen.

Luennoitsija oli hyvä. Erityisesti pidin avausluennon hauskasta ja asiantuntevasta otteesta. Kirjaan en ole erityisemmin vielä tutustunut, mutta sitä voisi parannella kannen kuvituksen osalta. Myös sisällön jäsentelyä voisi hioa.

-jotkin asiat olivat minulle jo ennalta tuttuja, mutta uudet asiat käytiin sopivalla tahdilla ja mielekkäästi läpi. -tietoliikenneaapinen on mielestäni oikein mielenkiintoinen ja yleistajuisen selkeä teos. -salin S4 tekniset järjestelyt olisivat voineet olla paremmat. Mm. mikrofoni ei kuulu kunnolla.

Luennot olivat ihan OK

Ihan ok suuntaa-antava kurssi TLT:sta. Kirja tosin tuntuu olevan melko kuivahko.

Luennot olivat yleisesti mielenkiintoisia ja havainnollisia. Vierailijat, erityisesti Seppo Uusitupa, piristivät mukavasti luentosarjaa. Asia oli tietopitoista, mutta kuitenkin suhteellisen kevyttä kuunneltavaa.

Luennoitsijan ääni kuului välillä hieman epäselvästi.

Mielestäni luennot olivat ihan onnistuneita, tietenkin olisi mukava, jos äänentoistolaitteiston kanssa ei tarvitsisi joka kerralla arpoa. Asiat menivät eteenpäin sovivalla vauhdilla ja aihepiirit etenivät aika loogisesti. Oli myös hyvä että kaikista asioista näytettiin yksinkertaisia esimerkkejä, jolloin asiat oppi helposti.

Mielestäni kurssi antoi hyvän kuvan tietoliikenteestä, mutta luennoilla käyminen oli hieman kyseenalaista, jos omistaa kirjan...

Kurssi oli siinä mielessä hyvä että vihdoin kaikkien teoreettisten laajojen matematiikkojen ja fysiikoiden jälkeen oikeasti oppi joitain käytännönläheistä. Piristävä pikkukurssi.

Tiivistelmät luentojen aiheista olivat ihan ok, mutta itse luentokalvotkin toki voisivat olla muistakin kuin yhdestä luennosta.

Ehdotus: Kun tuo kirja tahtoo olla paikoin kovinkin vanhaa tekstiä, niin kurssin kotisivuille voisi laittaa tietoa tästä (=nykyisestä) hetkestä. On totta, että netistä löytää up-to-date tiedon, mutta kotisivuille koottu linkki/info paketti madaltaa kynnystä tutustua aiheeseen. Kenties S-38.001 -kurssiltakin tuttu \"referaatti luennosta\" -kotitehtävä voisi toimia tälläkin kurssilla. Porkkanana lisäpisteitä tentiin.

Perusteet-kurssiksi ihan hyvin hoidettu.

Mielestäni varsinkin tietoliikennetekniikan perusasiat, kuten siirtotiet, internet ja tietoturva tulivat kurssin myötä selvemmiksi käsitteiksi. Varsinkin Markus Peuhkurin pitämä luento oli hyvin mielenkiintoinen ja ajankohtainen. Myös muut aihepiirit olivat selkeästi ja ymmärrettävästi esillä. Aihepiiriä voisi kuitenkin ehkä laajentaa hieman.

Katselin vanhoja tenttejä, ja voin sanoa, että niissä menestyisi aivan yhtä hyvin, kävi sitten luennoilla tai ei. Pääasia että lukee kirjan läpi. Asiaa on liian paljon siihen verrattuna miten vähän luentoja on. Oikeastaan mitään ei voi jäädä päähän, kun mitään ei voi luennolla kovin perusteellisesti katsoa. Luentokalvoissa on kehitettävää!! Jonkunlaista perusteellista selitystä tarvisi esim internetin eri kerroksista kertovien kalvojen tueksi. Vaikka jotain pohjalta lähtevää sanallista kerrontaa nettiin, sillä pelkät kalvot eivät asiaa yhtään avanneet ja suurin osa porukasta ei vaivaudu hankkimaan kirjaa. Kiitosta annan vierailevista tähdistä: tuli mielenkiintoisia tosielämän asioita esille, vaikka tentissä näistä asioista ei ilmeisesti juurikaan kysytä.

Kurssikirjaa voisi päivittää ja tehdä uuden painoksen. Välillä häiritsi osittain vanhentuneet tiedot.

Oppitunteja oli helppo seurata ja Luennoitsija vaikutti motivoituneelta. Luennoilla käsitellyt asiat jäivät hyvin mieleen, sillä ne esitettiin selkeästi ja ymmärrettävästi.

Luennon ja oppikirjaa voitaisiin sovittaa paremmin yhteen siten, että opetus tulisi samassa järrjestyksessä kuin kirjan luvut. Olisi hyvä sanoa aina mitkä sivut vastaavat luennon aiheet, niin että voisi valmistauta/kerrata.

Luentojen tiiviisteet voisivat vielä kertoa kirjasta aiheeseen liittyvän kappaleen numeron. Se helpottaisi hieman elämistä :)

En käynyt niin paljon luennoilla(osaikainen työ meni valitettavasti päällekkäin), mutta kun osallistuin oli erittäin hyvää kun oli vierailevia asiantuntijoita paikalla kertomassa omasta erikoisosaamistaan!

Kurssi on melkoisen työläs yhden opintoviikon kurssiksi. Kirjan aiheiden sijoittelua voisi miettiä uudestaan, koska välillä tuntuu, että aihe hieman hyppii, tai aiheesta mainitaan ensin vähän, jonka jälkeen siitä kerrotaan jossain muualla lisää. Tällainen kirjan lukminen on melko rasittavaa.

Oppikirja oli hyvä, mutta vähän häiritsevää oli se, että kirjaa ei oltu päivitetty ajantasalle. Uusimmat tiedot olivat vuodelta 2001. Tietenkin on hankalaa/kallista tehdä uusi painos joka vuosi. Muuten hyvä kurssi.

Iha lepposaa luettavaa toi kirja.

Äänen saa kuulumaan koko S4 saliin, myös koroittamalla ääntään, koskee kaikkia luennoitsijoita etenkin Willaa. Ei aina tarvi turvautua sähköisesti äänen vahvistukseen, varsinkaan kun se ei toimi. Asiasta saa paremmin selvää, kun se esitetään kuuluvasti ja oppiminen paranee. Miksi Peuhkuri vilkuili Willaa 4/5 luennon ajasta? Olisi keskittynyt enemmän opetuksen pääkohderyhmään. Asian seuraaminen häiriintyi, kun Peuhkuri vilkuili jatkuvasti Willaa.

En päässyt kovin monelle luennolle koska toisen kurssin luennot oli samaan aikaan. Olen siis lähinnä yrittänyt oppia lukemalla kirjaa. Kirjasta kuitenkin sen verran palautetta, että sitä oli tosi hankalaa lukea kun fonttikoko vaihtui koko ajan. Lopulta ärsyyntyi niin siihen fontin vaihtumiseen ettei keskittynyt enää ollenkaan siihen itse tekstin sisältöön...

Mielenkiintoisia asioita alusta loppuun saakka.

Luentotiivistelmät hieno idea! samoin aiheiden jäsentely ja kertova opetustapa. Olisi hienoa jos kotisivulla olisi linkkejä vaikka luentojen aiheiden mukaan lisätiedosta kiinnostuneille. (standardointi organisaatiot yms) kirjassa on kyllä mukavasti linkkejä mutta niitä pitäisi ottaa aina ylös jos niitä haluaisi erikseen käydä katsomassa.

ihan jees. kirjan painos kirjastossa (2001) on jo ehkä vähän vanhentunut.. varsinkin internet ja teleoperaattori -aiheet... .

Suoraan sanottuna kyrpii koko kurssi, etenkin kun sitä käy jo toista kertaa. Uusitupa on unettava luennoitsija.

Koin kurssin aihepiirin mielenkiintoiseksi, mutta huomasin, että koska aihepiiri ei kuitenkaan ole kovin monimutkainen, opin asiat parhaiten suoraan kirjasta lukemalla ja luentotiivistelmiä netistä katsomalla. Kirja on siis todella hyvin tehty ja koen siitä olevan hyötyä vielä tulevaisuudessakin.

Mukava kurssi näin peruskurssiksi

Kirja oli helppo lukea ja se oli ihan kiinnostava. Olen melkein oppinut kaiken ainoastaan kirjasta vaikka olen kyllä käynyt luennoilla.

Luennot olivat asiallisia. Kirja oli tosin joiltain osin ehkä hieman vanhentunut. Olisi voinut vielä muistuttaa tenttiin ilmoittautumisesta jokaisella luonennolla niin olisin minäkin sen ehkä muistanut... :/

perustietoja tietoliikennetekniikasta oli erittäin mielenkiintoinen varsinkin historian osuus! Luennot olivat tylsiä vaikka sisältö oli mielenkiintoinen

Kurssin aiheet olivat mielenkiintoisia ja niitä käsiteltiin mielenkiintoa herättävällä tavalla. Kerrankin aloitettiin aivan perusteista, jonka jälkeen kaikki opiskelijat olivat samalla viivalla: HYVÄ!

En ehtinyt luennoille.

Hyvä uudistus kurssilla on ne luento tiivistelmät.

Luennot olivat hyviä. Kirja hyvä, mutta nopeasti muuttuvat asiat kaipaavat päivitystä.

hyvä kurssi, perusteet tuli opittua...kai tai no tentissä näkee sitten kuinka hyvin. mutta hyvä kurssi!

Niillä luennoilla joilla olin läsnä ei valittamista ollut, kaikin puolin opettavat luennot. Tottakai uusia asioita oivalsin mutta varsinaisia \"ahaa-elämyksiä\" ei ollut. -Kiitän

Kurssi oli ihan mukava. Kevään ainoa kurssi, jonka luennoilla istui mielellään.

Minulla oli matikan laskarit luentojen päällä, joten en päässyt valitettavasti osallistumaan luennoille (lukuunottamatta internetin tietoturva -luentoa, joka vaikutti hyvin mielenkiintoiselta ja olikin sitä). Oppikirja on kuitenkin mielestäni hyvä, joten sitä lukemalla kurssi voinee selvittää kunnialla.

Valitettavasti itselläni oli matikan laskarit luentojen päällä joten osallistumiseni luennoille ei ollut mahdollista. Kirja vaikuttaa päältä päin pirteältä, mutta sisällä on pelkkää harmaata ja ne harvat kuvatkin ovat mustavalkoisia.

Kirja jo aikansa elänyt, mutta sisältää hyvää asiaa. En käynyt luennoilla, joten en niitä osaa arvioida.

Kurssi oli mielestäni aika rönsyilevä eli aihepiiri oli melko laaja mutta asiasisältö kustakin aiheesta aika suppea. Minä olisin toivonut enemmän tietoa esim. tietoturvasta eli miten käytännössä kannattaa suojata oma koneensa.

Kirjan kieliasu ei ole kirjalliseen esitykseen sopiva.

Kun samaan aikaan luentojen kanssa on matikan laskarit, niin omasta mielenkiinnosta huolimatta en ehtinyt kuin kahdelle luennolle. Kuitenkin se, mitä luennoilla ehdin käydä yhdessä kirjan lueskelun kanssa ovat vahvistaneet käsitystäni oikeaksi valitusta koulutussuunnasta (TLT)...

luennot eivät ikävä kyllä sopineet aikatauluuni, mutta oppikirja oli mainio.

aihe on niin kuiva ettei parhainkaan luennoitsija saisi minua kiinnostumaan ko. aiheesta, en olisi missään tapauksessa käynyt kurssia ellei se olisi pakollinen tlt:n opinto-ohjelmassa

Uusituvan luento oli yksi heikoimmista koko 4-vuotisella TKK-urallani. Muuten ihan OK kurssi

Luennoitsija Willa saisi puhua vähän kuuluvammalla äänellä. Muuten hyvää luennointia. Tyylikkäämmät vaatteet kuin monella muulla luennoitsijalla! :)

Kerrankin kurssi, jonka luennoilla oikeasti oppi jotain! Kiitos hyvistä luennoista.

En käynyt muilla kuin \"asiantuntija\" luennoilla. (Uusitupa ja Peuhkuri). Näin ainakin ennen tuloksia voi sanoa, että oppikirja oli lähes loistava. Jos kaikista peruskursseista olisi yhtä havainnollinen kirja, niin tentit olisivat helppoja. Tulevaisuudessa kirjassa voisi vielä enemmän yrittää rakentaa suurempia linjoja asioiden välille.

Prujut olis ollu kiva, koska minulla oli ennestään melko hyvät pohjatiedot aiheesta enkä siksi raaskinut maksaa 21 euroa kurssikirjasta. Luennot oli melkein koko ajan \"rautalangasta vääntämistä\", varmaankin ihan oikein tehty. Itse en juurikan tuon vuoksi jaksanut käydä luennoilla.

Mielenkiintoinen ja mukavasti yleissivistävä kurssi toi mukavasti vaihtelua pelkkään matikkaan ja fysiikkaan.

Kurssin luentojen aikataulu oli erittäin huono. Keskellä torstaita oli monenmonta muuta kurssia samaa aikaa ja valitettavasti tämän kurssin luennot jäivät seuraamatta suurilta osin. Kirjasta oli hyötyä, mutta se oli ennemminkin iltalukemista mielenkiinnosta, kuin tenttikysymyksiin opettelua, sillä vastaukset kysymyksiin oli pakko opetella ulkoa (mahdottomia kirjan läpilukeneelle).

Lyhenteiden ja termien viidakko sekä jotkut \"urbaanilegendat\" aukenivat hieman

Kirja oli minusta hieman vanha jo. Pääpaino oli mielestän liikaa historiassa ja muussa vanhassa tiedossa.

Suoritin kurssin lukemalla loistavaa kirjaa ja luentotiivistelmät. Kurssilla on asiaa periaatteessa valtavan paljon, mutta sen täydellistä hallintaa ei ainakaan tentissä vaadittu. Yksi opintoviikko yhdessä päivässä. Voisi ehkä järjestää jonkinlaisia harjoituksia a la TSYK, jotta asiat pysyisivät kaalissa kauemmin ;) En ymmärtänyt kirjan \"jättinökö\"-juttua (sama norsu näytti olevan kokeessa).Kiva, että teilläkin on yhtä outo huumorintaju :)

Luin kirjaa ajalta Kirsi Voipio, mutta sekin oli asiaa. En sitten tiedä mitä kaikkea uutta kivaa jäi oppimatta. Luennot oli hyvät, varsinkin tietoturvaluento oli mainio ja ajankohtainen.

Luentosisällöt olivat hyviä, mikä on hyvä asia, koska opin parhaiten, kun asiat selitetään minulle. Ehdottomasti koin ahaa-elämyksiä. Kurssi on minulle valinnainen, mutta pidän sitä ja oppikirjaa hyvin yleissivistävinä, vaikka aihealue ei olekaan ykköskiinnostusteni joukossa. Yhteen opintoviikkoon nähden kurssi sisältää aika paljon tietoa. Tietoa ei mielestäni pitäisi vähentää vaan ennemmin ovareita lisätä. :) Vinkkinä Kirsi Willalle: Rauhallinen esiintyminen on plussaa, mutta äänenkäyttöä voisi kehittää painokkaampaan ja elävämpään suuntaan.

Kokonaisuudessaan hyödyllinen kurssi, joka oli järjestetty hyvin.

Tässä kurssissa oli hyvä luennoitsija ja luennoilla kannatti käydä.

Ikuinen ongelma. Luentoajat lähellä ruokailua... Hyvänä asiana kurssista voi pitää tietoturvaluentoa. Yleisestikin asiat tuntuvat kiinnostavilta silloin kun kuuntelijalla voi olla myös ns. oma lehmä ojassa. Ehkäpä luennotkin voisivat olla vielä enemmän sen luonteisia joista kuuntelija todellakin tunnistaa itsensä käytännön kokemuksineen. Oppikirja oli kattava ja hyvää kirjassa oli pienet präntit lopussa, joissa esim mainittiin se mistä luvusta löytyy tarkemmin tietoa jostain asiasta. Kurssi oli yleisesti ihan letkeä mutta ehkäpä luennoilla pitäisi käydä asioita läpi niin kattavasti jotta se vastaisi kirjan kattavuutta. Ei tulisi ehkä niin yllätyksenä sitten lukiessa asioiden paljous. (Tosin lukijassa on myös vikaa). Jeps. -Hyvää kevättä.

Luin Tietoliikenneaapisen erittäin perusteellisesti läpi. Kirjan tavoite kattaa koko tietoliikenne-universumi (vaikkakin pintapuolisesti) on sinänsä erittäin haastava tehtävä, mutta mielestäni kirja täytti odotukset kohtuullisen hyvin. Joskus hämmennyin \"vitsin heittämisestä\" - tähän kun muuten ei ole oppikirjoissa tottunut. Joskus olisin kaivannut vähän \"virallisempaa\" tekstiä, rautalangasta vääntäen ja parempaa jäsentelyä. Mutta siis kaiken kaikkiaan oikein hyvä perus \"aapinen\"! Kiitokset kurssista.

Kurssilla on aika paljon asiaa verrattuna opintoviikkoihin.

Opiskelen pääasiassa HKKK:lla ja tarvitsin tulee ulkomaan työharjoitteluani varten (3G markkinaselvitys Aasiassa) perustiedot tietoliikenteestä. Tämä kurssi sopi minulle erinomaisesti: sain haluami ymmärryksen ilman minun tarpeitteni kannalta turhaa kaavojen pyörittelyä ja teknisillä yksityiskohdilla hienostelua! Kiitos hyvästä kurssista. Ainoa parannusehdotukseni on, että olisi hieno saada myös luentokalvot nettiin, mieluiten jo ennen luentoja niin ne voisi halutessaan printata ja tehdä luennon aikana muistiinpanoja suoraan niihin.

Historia osio oli aika tylsä, jos se ei olisi pakollinen osa kurssia ja tlt:n perusteita, en olisi todellakaan sitä opiskellut. Se kun oli ainoa asia joka tässä kurssissa ei ollut kiinnostava. En osaa, ikävä kyllä, siihen mitään parannusta keksiä.

Alkukurssin luennot tuntuivat etenevän etanavauhtia, joten vaihdoin itseopiskeluun 4:llä viikolla. Kurssi onnistui herättämään kiinnostuksen tiedonsiirtoa kohtaan tarjoamalla tietoja ilman hirveää termiviidakkoa. Pitäkää kurssi yhtä käytännönläheisenä jatkossa. FDDI ja ATM :n selostukset kirjassa ovat parhaat ja helppotajuisimmat mitkä olen koskaan löytänyt.

Suoritin kurssin lähes pelkästään itseopiskeluna, joten en osaa vastata moneenkaan kohtaan. Yksi todella suuri plussa kurssilla olivat erittäin hyvät luentotiivistelmät netissä!

Hyvin hoidettu kurssipalautteen palauttaminen :) ... yks lisäpistekin ei olis pahitteeksi, kun tentin arvostelusta on kehuttu olevan hiukan tiukka :D

En osallistunut yhdellekään luennolle, joten voin arvioida vain materiaalina ollutta kurssikirjaa. Kirjan perusteella kurssin sisältö on hyvin samankaltainen kurssien \"Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt\" ja \"Televiestintäjärjestelmät\" (edesmenneen Seppo J. Halmeen kirja tosin ei ollut lähimainkaan yhtä luettava kuin Tietoliikenneaapinen. Koska korkeakoulun opintoja pyritään jatkuvasti tiivistämään, tulisi näiden kurssien yhdistämistä tai vaihtoehtoiseksi asettamista harkita. Aiheena kurssi on helppo: kirja tuli silmäiltyä läpi parina iltana, juurikaan uutta tietoa ei ollut tarjolla.


Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämän sivun sisällöstä vastaavat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 25.03.2004 13:51.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38105/2004/palaute.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]
?Kysy =>Anna palautetta!