TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

Tiedonsiirto sähköverkossa

Esittely  Ongelmat  Toteutus  Tulevaisuus  Vertailu  Lähteet

[Kuva tietokoneista sähköverkossa.]


Tietoa voidaan nykypäivänä siirtää erilaisissa siirtomedioissa. Erityisesti yrityksissä ja nykyisin myös joissain taloyhtiöissä käytetään tiedonsiirtoon lähiverkkoja, lähinnä Ethernet ja Token Ring. Puhelinyhtiöt tarjoavat puhelinlinjaa (parikaapelia) modeemi- ja ISDN yhteyksiin. Myös Kaapelitelevisioyhtiöt ovat hyödyntäneet kaapelinsa tiedonsiirtoon. Yksi mielenkiintoisimmista ja lupaavimmista kehitteillä olevista siirtomedioista on sähköverkko. Joka paikassa missä on sähkö kaapelointi, on mahdollisuus käyttää yhteyksiin ja tiedonsiirtoon sähköverkkoa. Missä on sähköpistoke, on siis myös mahdollisuus käyttää sähköverkkoa. Tämä luo sähköverkosta todella helppokäyttöisen ja varteenotettavan kilpailijan nykyisille yhteysmuodoille.


Tekijä: Sami Hyytiäinen


Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämä sivu on tehty oppilaiden harjoitustyönä. Tietoverkkolaboratorio ei vastaa sivun oikeellisuudesta, ajantasaisuudesta tai ylläpidosta. Vakavissa tapauksissa yhteyshenkilöinä toimivat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 06.12.1999 21:14.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s99/htyo/62/index.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]