TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

Laskuharjoitukset syksyllä 2000

Kurssiin kuuluu joukko laskuharjoituksia. Laskareista vastaavat Eeva Nyberg (eeva@tct.hut.fi) ja Mika Ilvesmäki. Laskuharjoituksiin osallistuminen on vapaaehtoista, mutta tenttiin tulee ainakin yksi laskutehtävä. Ensimmäiset laskuharjoitukset pidetään keskiviikkona 27.9.2000. Tarkempi harjoitusaikataulu selviää luento-ohjelmasta.

Laskareissa on normaalisti muutama demo-lasku, jonka assistentti esittää taululla. Tämän jälkeen jaetaan kotitehtävät, joita saa jäädä laskemaan laskuharjoitussaliin. Assistentti kiertää salissa ja vastaa laskuja koskeviin kysymyksiin.

Kotitehtävien tekemiseen annetaan aikaa seuraavaan laskuharjoituskertaan saakka, käytännössä siis noin viikko. Mikäli tästä käytännöstä poiketaan, siitä kerrotaan erikseen. Ratkaistut tehtävät palautetaan kurssin lokeroon teletekniikan laboratorion ilmoitustaulujen alle ennen seuraavan viikon laskuharjoitusten alkua. Ilmoitustaulut ovat pääkäytävän varrella 2. kerroksessa G-siiven kohdalla.

Mallivastaukset ovat seuraavanlaiset. Laskareista 1-4, ja 6 tehdään lyhyet pääpiirteittäiset mallivastaukset, jotka ilmestyvät webbiin ja opetusmonisteiden kautta. Sen lisäksi pidetään kurssin loppupuolella kahdet ylimääräiset laskuharjoitukset, jossa käydään kotitehtävät läpi.

Tarkemmat tiedot kunkin laskuharjoituskierroksen aihepiiristä ym. löytyvät tulevaisuudessa tältä sivulta.


Laskuharjoitus 27.9. klo 12-14 S3


Laskuharjoitus 4.10. klo 12-14 S3

Erään kurssilaisen tarkkaavaisuuden johdosta (kiitos Antti) 2. laskarin demo-osuudesta löytyi virhe, jossa 1 BHCA väitettiin olevan sama kuin 3600 puhelua sekunnissa. Näin ei kuitenkaan (tietenkään) ole vaan 1 BHCA (Busy Hour Call Attempt) vastaa 1/3600 puhelua sekunnissa.

Tehtävänannon virheellisyyden vuoksi tämä tehtävä jätetään huomiotta ja pisteitä tehtävästä saaneet saavat pisteensä ylimääräisenä bonuksena kokonaispisteisiin. Eli ne, jotka olivat laskeneet laskun väärin (virheelliseen tietoon perustuen) eivät jää huonompaan asemaan (= tehtävän eliminointi arvostelusta) ja ne, jotka olivat huomanneet virheen (tai muuten oivaltaneet BHCA:n määritelmän, esim. demo-luennolta Mikan puheista) ja laskeneet tehävän oikein saavat pienen palkkion (bonusta ko. tehtävästä laskareiden loppupisteisiin).


Laskuharjoitus 11.10. klo 12-14 S3


Laskuharjoitus 25.10. klo 12-14 S3


Laskuharjoitus 1.11. klo 12-14 S3


Laskuharjoitus 8.11. klo 12-14 S3


Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämän sivun sisällöstä vastaavat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 01.12.2000 13:32.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38118/s00/laskari.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]
?Kysy =>Anna palautetta!