TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus


S-38.1105 Tietoliikennetekniikan perusteet III (2op / 1ov)

Kevät 2008

Kenelle?

S-38.1105 Tietoliikennetekniikan perusteet on yleistajuinen johdatus tiedonsiirron peruskäsitteisiin, puhelinverkkojen ja Internetin toimintaperiaatteisiin sekä tietoliikennealan historiaan ja lainsäädäntöön. Se sopii kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle eikä vaadi esitietoja.

Kurssi kuuluu tietoliikennetekniikan koulutusohjelman yhteisiin opintoihin, ja tilttifuksien mallilukujärjestyksessä se on sijoitettu ensimmäisen vuoden keväälle. Myös muiden koulutusohjelmien opiskelijat voivat suorittaa kurssin jo ensimmäisenä opiskeluvuonna. Tietoliikennetekniikan perusteet kannattaa joka tapauksessa suorittaa ennen kurssia S-72.1120 Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt.

Tietoliikennetekniikan perusteet -kurssin voi korvata samansisältöisellä kurssilla T-110.1100 Johdatus tietoliikenteeseen ja multimediatekniikkaan (5 op). Mainittua, laajempaa kurssia ei kuitenkaan voi korvata suppeammalla Tietoliikennetekniikan perusteet -kurssilla. Tutkintoon voi sisällyttää näistä kahdesta kurssista vain jommankumman.

Kurssin läpäistäksesi sinun tulee

Tentteihin ilmoittautuminen on pakollista, jotta näin suuren kurssin tentit saadaan järkevästi organisoitua. Älkää ilmoittautuko turhanpäiten! Peruuttakaa ilmoittautuminen hyvissä ajoin, jos ette pystykään osallistumaan tenttiin. Tentti perustuu luentoihin ja Kirsi Willan ja Seppo Uusituvan kirjan Tietoliikenneaapinen - teletekniikkaa ymmärrettävästi uusimpaan versioon, eli viidenteen prujumuotoiseen "painokseen".

Edellisvuosien kotisivut:
Kevät 2007
Kevät 2006
Kevät 2005
Kevät 2004
Kevät 2003

Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämän sivun sisällöstä vastaavat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 15.01.2008 08:57.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s381105/index.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]
?Kysy =>Anna palautetta!