TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

Kurssipalaute

Tässä on osa kevään tenteissä kerätystä kurssipalautteesta. Opetushenkilökunta kiittää ja kumartaa kaikista kannustavista kommenteista ja yrittää ottaa oppia haukuista. Kiitos kaikille palautetta antaneille!


Yleistä

Puolitoistavuotisen opiskeluni aikana ensimmäinen kurssi, jonka [tentin] jälkeen ei harmita että lähdin TKK:lle.

Moni hämärän peitossa ollut asia valkeni kurssin aikana

Hyvä näin!

Tämä kurssi olisi pitänyt ottaa jo fuksivuonna!

Olisi pitänyt käydä tämä kurssi jo ajat sitten, niin olisi saanut paljon enemmän irti esim. Verkkomedian ja multimedian lyhenne- ja termiviidakosta!

Yksi parhaista kursseista sähköosastolla. Opintojakso avarsi maailmankuvaa.

Kannattaisi siirtää fuksikurssiksi. On kuitenkin melkein kaikille vai jopa kaikille pakollinen. Mitään esitietoja ei ole ja asiat riittävän yleisellä tasolla.

Toivottavasti jatkossakin törmää tällaisiin kursseihin.

Kurssi antaa motivaatiota telealaan suuntautuville opinnoille. Kirja vastasi kurssin tarkoitusta tod. hyvin.

Huumorilla varustettu kelpo paketti aiheesta, ei valittamista.

Kokonaisuudessaan hyvä kurssi ja oppikirjakin varsin mainio, siitä sai kertalukemisella irti yllättävän paljon arvokasta yleistietoa, josta olisi ollut hyötyä jo aiemminkin opiskelussa ja elämässä muutenkin. No, syyttäähän voin tosin vain oman aktiivisuuden puutetta. Mutta hyvä juttu siis, että kurssi oli minullekin "pakollinen".

Koko kevään kurssiksi!

Kurssin sisältö ja laajuus

Oli ihan kiva yleissivistävä kurssi.

Hyvä kurssi, tosin tuntuu kuin Tik-110.xxx:llä ja S-peruskursseilla olisi aika paljon yhteistä. No, kertaus on opintojen äiti...

Tähän hommaan pitäisi saada joku tolkku, kun monen eri labran kurssilla käsitellään niin samoja asioita ehkä niukin naukin eri kulmasta (vaikka S-38.105 & Tik-110.250)

Vastine: Kurssien päällekkäisyys on osin tahallista, jotta kurssien osallistujamäärät saataisiin pidettyä edes jokseenkin järkevinä. Näitä kahta edellä mainittua kurssia ei ole edes tarkoitus lukea molempia; edellinen on tarkoitettu sähköläisille, jälkimmäinen tikkiläisille. Molemmat kysyjät olivat tutalta -> ehkä tutan opintokokonaisuuksia ei ole tässä suhteessa mietitty loppuun asti.

Mielestäni tämä kurssi ei kuulu sähköosastolle. Vastaavia asioita (pelkästään tekniikkaa) käsittelee kurssi S-72.350 Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt. Tarvitaanko molempia?

Opinto-oppaassa kannattaisi suositella tätä 1. vuoden opintoihin, koska kurssi antaa hyvät perustiedot. Esim. itse olin käynyt jo Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt, jossa syvennyttiin juuri näihin asioihin. Perustiedot olisivat olleet poikaa!

Menee aika paljon päällekkäin TSYK:in kanssa, miksi?

Ihana kurssi verrattuna TSYKiin (Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt).

Ehkä vähän kummallinen sekoitus yleissivistystä ja nippelitietoa... kerrottiin kaikennäköisiä pinnijärjestyksiä sun muita, joita ei varmaan tarkoitettu opittavaksi tällä kurssilla, onhan "Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt" pakollinen kaikille.

Kurssi oli liian samankaltainen Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt -kurssin kanssa.

Työn puolesta olisi ollut hyvä oppia enemmän matkapuhelimista ja verkoista.

Veloituslaskelmien jättäminen myöhemmille opintojaksoille oli hyvä idea.

Hyvää perustietoa, josta ei ennen ollut paljoakaan tietoa.

Kurssi auttoi oppimaan ja antoi mielestäni runsaasti yleissivistävää tietoa tietoliikennetekniikasta.

Onko nuo kaikki kirjainyhdistelmät todella tarpeellisia?

Sanasto rupee pikkuhiljaa tulemaan tutummaksi, mutta vaatii vielä hiomista.

Kurssi ihan ok ja tarpeellinen, eivät nämä asiat kuitenkaan kaikille ole niin selvillä kuin joillain kursseilla oletetaan.

Kerrankin kurssi, joka oli kiva suorittaa - vaikka vain 1 ov:n tähden! Kirjaa jaksoi lukea, asia oli mielenkiintoista ja osin myös kaikille tärkeää yleissivistystä. Myös luennoitsija oli todella hyvä!

Taustani takia (kylteri!) opiskelin täysin uutta asiaa. Joitain termejä oli vaikea ymmärtää, kun en ole fysiikkaa lukion jälkeen lukenut, mutta onneksi voi kysyä ystäviltä apua! (konduktanssi, induktanssi yms.) Nyt esim. telnet-yhteyden ottamisessa on enemmän "järkeä" ja monet muutkin asiat selvisivät. Kaikin osin hyvä kokonaisuus.

Tietyistä aiheista liikaa (ISDN), tietyistä liian vähän (UMTS).

Erittäin hyvä yleissivistävä kurssi, jota oli jo odottanutkin. Täydentää hyvin näkemystä yleisestä tietoliikennetekniikasta.

Kurssi oli hyvä antoi yleissivistävää tietoa. Kurssi voisi olla hieman laajempi esim. 2 ov.

Hyvä kurssi, mutta ehkä 2 ov:n arvoinen työn suhteen.

Tämä on 1 ov:n kurssi. Itse käytin harjoitustyöhön 4h ja tenttiin lukemiseen n. 4h. En varmaankaan tällä kertaa pääse läpi, mutta vielä 4h ja saan jo ihan hyvänkin arvosanan. Eli (4+4+4=12) ei ihan vastaa 40h/ov tavoitetta. Tosin täytyy muistaa, että osa asiasta oli jo tuttua minulle.

Mielestäni yhden ov:n kurssiksi (40 tuntia työtä?) kurssin harkkatyö oli työläs. Joka paikkaan nenäni tunkevana ihmisenä en ehdi lukemaan lehtiä niin paljon kuin halusin ja kurssia varten jouduin näin ollen käyttämään paljon tärkeää työaikaa lehtien lukemiseen.

Kiva kurssi, sopivasti työtä. Mielenkiintoista asiaa, kuuluu sähköinsinöörinkin yleissivistykseen ehdottomasti!

Telealan historia oli yleissivistävä, mutta muuten tää kurssi sisälsi ehkä liian laajalta alueelta nippelitietoa.

Jess! Tällainen asenne tulee kurssin vetäjillä ja sisällöllä olla. Nippelitieto peruskurssilta poissa, tilalla yleissivistävää (kuitenkin tekn. taustat huomioon ottavaa) opetusta. Näin pitääkin!

Kirjassa oli selitetty puhelimen tominta huonosti. Mielestäni sähkö-DI:n tulisi tietää, miten puhelin toimii.

Kurssilla päästy melko hyvin päästy irti historiallisten asioiden opettelusta, joka tuntuu olevan tietoliikennetekniikan peruskurssien yleinen ongelma. Kuitenkin tentissä oli kysymys analogisesta puhelinkoneesta...

Luennot ja opetus

Haluan kiittää hyvästä ja yleissivistävästä kurssista. On myös mukava nähdä luennoitsijoita, joilla on kiinnostusta ja myös yritystä murtaa koulussa oleva vakava, hiljainen passiivinen opetustapa. Juuri noin. Kiitos.

Ikävä kyllä työt estivät luennoilla käynnin, mutta uskon, että sain oppimateriaalista kaiken tarvittavan irti.

Luentojen ajankohta ei ollut kovin kiva, aamulla oppiminen ei maita.

Luentojen ajankohta voisi olla joku toinen.

Lopettakaa kahdeksanluennot! Ihmisillä on siihen aikaan yleensä parempaa tekemistä.

Luentoaika mieluummin ilta kuin aamu.

Luentojen ajankohta (ke 8-10) huono. Mieluummin iltapäivällä! Kirsi Voipio voisi opetella käyttämään ääntään tehokkaammin.

Luennot olivat mielenkiintoisia! Sepolla hauska tapa kertoa tarinoita :-)

Uusituvalla lupsakka luennointitapa

Luennoitsijan humoristinen tyyli oli eduksi oppimisessa ainakin minun kohdalla.

Asioiden tarpeeton kansankielelle kääntäminen oli vähän yliampuvaa. Ollaan kuitenkin korkeakoulussa, jossa ihmiset oppivat, jos vain vaivautuvat opiskelemaan.

Luonnoitsija on kyllä hauska, muttei kerro kaikkea tarpeeksi simppelisti.

Luennoille osallistuminen jäi vähemmälle, mutta syynä oli luennon hankala aika (liian aikaisin).

Sepolle lisää ääntä ja vähemmän verkkaisuutta. Muuten loistava luennoitsija! Kurssilla liikaa osanottajia kerralla, jotta minkäänlaista interaktiivisuutta luennoitsijan ja kuulijoiden välillä saisi aikaan (yrityksistä huolimatta).

Luennoitsijan asenne opettamiseen oli ihailtava.

Luennolla ehtii tehdä muistiinpanot. Ope varmistaa, että asia on mennyt perille.

Saattoi olla, että nukuin luennoilla, mutta monia kirjassa olleita juttuja ei käsitelty lainkaan. Esim. lähiverkkojen rakenne, kytkin, silta jne. ei käyty yhtään, sen sijaan puhelintoiminnan historiaa + teleyhtiöitä tuli ns. tuutin täydeltä. Rento kurssi, ei tylsä. HYVÄ HYVÄ!

Luennot pidettiin rentoon ja ihan mukavaan tyyliin.

Ensimmäinen luento oli hyvä, koska se sai innostumaan asiasta. Normaalistihan on niin, että ensimmäisen luennon kaksi ensimmäistä minuuttia ratkaisee käydäänkö niillä vai ei. Vielä jos kurssi alkaisi 10.00 -> niin se olisi lähes täydellinen.

Kurssi oli lähinnä vanhan kertausta, mutta mielelllään sitä lukee Sepon kirjoja / kuuntelee luentoja.

Luennoitsija pedagogisesti hyvä ja mukaansatempaava.

Seppo Uusituvan luennot ovat niin pitkäveteisiä ja hidastempoisia, ettei niille kukaan aktiivinen nuori halua aamu8:lta tulla. Lisää energiaa ja tiiviimpää asiaa, jahkailu pois. Kirsi on kiva, hän voisi ehkä puhua kovempaa.

Luennoitsijan leppoisa asenne oikein piristävä. Assarin kanssa ei hirveästi kanssaskäymistä tullut.

Luennot tosi hyviä.

Tiedotus & järjestelyt

Tiedotus toimi melkein liiankin hyvin.

Tiedotus loistavaa!

Piiskaa tiedotuksesta, jossa 100 onnellista pääsi aikaisemmin tenttiin. Kaikille kanss'.

Jos järjestetään ylimääräisiä tenttejä, niin järjestetäänkö kaikille vai niille, jotka lukee sähköpostia tunnin välein. nimim. Kolme tenttiä 18.5.1999

Vastine: Ylimääräinen tentti järjestettiin opiskelijoitten omasta aloitteesta ja omin voimin. Salipulan takia kaikki halukkaat eivät mahtuneet tenttiin mukaan. Mikään ei kuitenkaan estänyt poisjääneitä tarttumasta toimeen ja järjestämästä toista ylimääräistä tenttiä.

Järjestelyt kurssilla sujuivat erittäin hyvin! Kokemukseni mukaan kaikki kurssit, joissa Seppo Uusitupa on ollut järjestävänä henkilönä, ovat sujuneet hyvin. (kuten mm. Signaalit ja järjestelmät).

Vastine: Signaalit ja järjestelmät (S-72.116) -kurssin kehut kuuluvat oikeutetusti Seppo Saastamoiselle, joka siis työskentelee Tietoliikennelaboratoriossa.

Webbisivuille asiat voisi laittaa ehkä hieman selkeämmin jaotellusti.

Selvemmät linkit Sepon sivulle, mistä löytyy kurssin materiaali.

Voipio hoiti tiedottamisen hyvin. KRITIIKKI: Miksi palautelappu on kiinninidottuna tenttipaperiin? Eikö tämä olekaan "nimetöntä" palautetta?

Vastine: Nitomisella helpotetaan ainoastaan papereitten jakamista. Arvostelulanketit irrotettiin tenttipaperista papereitten palautuksen yhteydessä, eikä anonymiteetti vaarantunut.

Vähän ehkä turhaa spämmäilyä, menee vielä kun vain yksi kurssi harrastaa...

Spostilla turhaa spammausta, news-group olisi ollut monille tiedotuksille parempi paikka.

Hurraa! Viimeinkin on tajuttu käyttää sähköpostitusta hyväksi niin, että ei tarvitse selailla jotain nyyssejä tai etsiä labrojen ilmoitustauluja tietoa löytääkseen. ISO +. Kotisivut toimivat ja päivitetyt. EXTRA ISO +

Postituslistalle tuli melko tarpeettomia maileja turhan paljon.

Aivan liikaa spämmiä! Vain todella tärkeät asiat sähköpostilla, muut newsseihin. Sähköpostilistalta ei oikein viitsi poistuakaan, sillä Murphyn lain mukaan juuri silloin tulee jotain todella tärkeätä, mikä on hyvä saada tietoonsa.

Vastine: Viralliset spämmit sisälsivät jonkin verran toistoa ja rautalangasta vääntämistä. Tämä johtui kuitenkin siitä, että samoja asioita kysyttiin assarilta sähköpostilla yhä uudestaan ja uudestaan, ja heräsi epäilys, että ensimmäisellä kerralla viesti ei ollut mennyt kunnolla perille. Ne, jotka ymmärsivät jo yhdestä kerrasta, joutuivat siis tällä kerralla kärsimään. Valitamme aiheuttamaamme häiriötä!

Voisi opetella käyttämään sitä mailiohjelmaa, ja poistaa se järjettömän pitkä vastaanottajalista kaikkien vastaanottajien näkyvistä, kun lähettää niitä "tiedotus"-maileja

Kirsi Voipio voisi opetella käyttämään majordomoa, niin löytyisi se asiakin sieltä meileistä hiukan helpommin ja muut eivät näe toisia osallistujia ainakaan ihan suoraan... vai onko assarimme pudonnut informaatiotulvasta eikä osaa käyttää sähköpostilistoja HÄH? MITÄ?

Sähköpostin vastaanottajakenttää voisi hieman pienentää esim. laittamalla osoitteet BCC-kenttään.

Vastine: Jos joku saa selville, miten tämä onnistuu Topin postilistojen kanssa, kertokoon heti! Topin postilistojen vaihtaminen majordomoon olisi toki ratkaissut tämän ongelman, mutta tuonut uusia tilalle. Edes Topin suht'koht' yksinkertainen ilmoittautuminen ei sujunut kaikilta opiskelijoilta oikein heti ensimmäisellä keralla, ja majordomoon siirtyminen olisi todennäköisesti moninkertaistanut tässä suhteessa assarin työmäärän...

Oppikirja

Oppikirja suorastaan loistava: viihdyttävää, mutta opettavaista; edutainmenttia.

Oppikirja: liikaa asioita yritetty käydä läpi liian nopeasti -> ei perusteluja, yleistyksiä ja asiavirheitäkin. Kirja oli kyllä kirjoitettu luettavalla tavalla.

Erittäin hyvä oppikirja! Sopivan yleissivistävä, menemättä kuitenkaan liian detaljitietoihin.

Loistava kirja!

Kirjan kuvissa pitäisi olla akseleilla otsikot. Muuten erinomainen kirja.

Oppikirja on hyvä ja hyödyllinen, mutta kuvia voisi käyttää enemmän apuna.

Kirja oli hyvä, asiat esitetty selkeästi ja niin, että ymmärtää ilman esitietoja. Kirja kuitenkin aika laaja (sivumäärältään) 1 opintoviikon kurssia ajatellen. Tosia asia ei siis vaikeaa.

Kurssikirjassa on vielä hiukan parantamisen varaa. Jotkin asiat selostetaan moneen kertaan ja välillä kumotaan jokin aikaisemmin mainittu tieto -> sekava kokonaiskuva (esim. ISDN!)

Kirja oli hyvä, ja niitä pitäisi saada lisää kirjastoihin, varsinkin lukukappaleita!

Sinänsä hyvä yleissivistävä kirja, jota ihan huvikseenkin voi lukea. Erityiskiitos monen "itsestäänselvyyden" selvittämisestä.

Mukava kirja, jonka lukemiseen ei mennyt monta tuntia.

Hyvä kirja! Toivottavasti ajantasalla olevia versioita syntyy kehityksen mukana...

Kurssikirjasta: se on erittäin hyvä siinä mielessä, että se on selkeä, kiinnostava ja sen tekijöillä on ollut "pikkulapsen intoa" siinä. Tekijät todella pitävät ammatistaan ja haluavat opettaa.

Kirjassa kyllä lukee kaikki asiat, mutta ei oikein selviä, mikä nyt on tärkeetä ja mikä ei.

Erinomainen opetusmateriaali sopivalla huumorilla. Yhtä hyvää ja selkeää (esityskielestä riippumatta) opetusmateriaalia ei taida olla tällä tieteen saralla. Harmi, etten päässyt luennoille.

Kirjassa oli muutamia omituisia kirjoitusvirheitä, jotka tekevät muutamien lauseiden tajuamisen hyvin vaikeaksi ja niihin jumittuu ikävän pitkäksi aikaa. Seuraavaan painokseen kannattaa korjata.

Oppikirja oli todella hyvä! Kirja oli selkeästi kirjoitettu (ei kirjoitusvirheitä, kummallisuuksia, termit ja lyhenteet selkeästi suomennettu). Tällä tavalla toivoisin muidenkin oppikirjojen, opetusmonisteiden ym. kirjoitettavan. (Tästä muillekin opiksi, koska hyvä kirja parantaa huomattavasti oppimista.)

Kirja olisi hyvä, jos sen mukana olisi telealan sanasto, sillä siinä heitellään termejä, jotka ovat vasta-alkajille outoja. Ja tärkeitä termejä voisi koota tiivistetysti loppuun, sillä esim. "Mikä on modeemi?" -kappale oli pitkä ja sekava ja lopuksi jäi miettimään, että mikä se modeemi olikaan... kirja työläs lukea ilman suuria pohjatietoja ja täten 1 ov:n puolesta sai tehdä suht. paljon töitä. Kirja on kyllä hyvä olla jokaisella tietoliikennealan opiskelijalla, mutta pieni lisäliite helpottaisi sen lukemista.

Pikkumiinuksena oppikirjan ns. "huumori" tyyliin "sisälmys", hohhoijaa...

Kirja mielenkiintoinen, ei liian pikkutarkka.

Pidättäydyn kurssin enemmästä arvioinnista, en osallistunut kirjan lukemista enempää. Mitä voin sanoa? Kirja oli johdonmukainen ja selkeä.

Matsku hyvä.

Kirjassa joitakin silmiinpistäviä virheitä, kannattaisi korjata tai ainakin huomauttaa virheistä lukijoille.

Lisää tenttikirjoja kirjastoon!

Erityisen tyytyväinen olin Voipion ja Uusituvan tekemään kurssikirjaan. Sieltä sain vastaukset muutamaan minua askarruttaneeseen kysymykseen (ISDN:stä).

Oppikirjassa turhaa JÄTTINÖKÖ tms. -lässytystä, ja enemmän olisin toivonut erilaisten kokonaisuuksien (protokollat, menetelmät) vertailua ja yhteenvetoja.

Turhan romaanimainen.

Kirjassa olisi hyvä olla enemmän taulukkomuotoisia eri järjestelmien vertailuja. Helpottaa omaksumista. Muuten hyvä kirja!

Kirja hyvä, jos kohta aika kallis (1 ov).

Kurssi oli mielenkiintoinen ja suuri apu oli ajantasalla oleva kirja, joka oli lisäksi ostettavissa = halpa (á 60,-).

Olen käynyt aikaisemminkin kurssin, jossa käsiteltiin näitä samoja juttuja. Sen kirja vain ei auttanut ymmärtämään asioita. Tämän kurssin kirjalle on annettava täysi kymppi. Selkeä sekä pedagogisesti oikein laadittu!!

Kirja on hyvä! Kirjan turhan moralisoinnin voisi poistaa (teleinsinöörin on osattava päläpälä on turhaa ja varkinkin, kun kurssi on kaikille sähköläisille pakollinen). Kirjan -tten-päätteen käyttö -den-päätteen sijasta häiritsi, minun on vaikea uskoa, että suomenkielessä saa käyttää kumpaa tahansa, siis muitten vs. muiden jne.

Vastine: Tästä asiasta käytiin kurssin aikana laajaa kirjeenvaihtoa. Kielenhuollon käsikirja vuodelta 1995 (sivu 181): "Monikon genetiiveissä on siis usein kaksi, joskus enemmänkin vaihtoehtoja. Sanasta omena voi muodostaa jopa viisi erilaista muotoa: omenoiden, omenoitten, omenojen, omenien ja omenain. Kaikki ovat oikein, joskin viimeinen on sävyltään selvästi vanhahtava." Kannattaa siis uskoa :-). Käytännössä lukijan murretausta määrää sen, mikä kuulostaa mieluisammalta.

Kirja erittäin miellyttävä ja selkeä kokonaisuus!

Kirja on todella hyvä, mukava lukea ja kuitenkin täynnä asiaa.

Kurssikirjassa oli mielestäni teknisissä kohdin melko paljon epätäsmällisyyksiä ja mielestäni jopa muutamia virheitä.

Kurssikirja on hyvä!

Kirjassa esitetty saivarteluhuumori oli mautonta ja huonoa.

Kirja on äärimmäisen hyvä! Siitä löytyi sekä yleissivistävää asiaa että tarpeen tullen myös tarkkoja yksityiskohtia. Tällaisella kirjalla on käyttöä vielä kurssin jälkeenkin.

Harjoitustyö

Harjoitustyö oli hyvä ja ajankohtainen.

Harjoitustyö olisi ehkä toiminut paremmin, jos se olisi ollut kurssin loppupuolella ja sisältänyt pakollisena sananselitykset löydettyihin outoihin sanoihin.

Harkkatyötä voisi ehkä vähän miettiä pidemmälle... siinä oli kyllä ajatusta, mutta nyt hommasta selvisi vähän turhan helpolla.

Harkkatyö tuki hyvin kirjaa, jossa ei tietenkään voi olla tämän kevään juttuja (UMTS ja PVM esimerkiksi.)

Poikkeuksellisen hyvä harkkatyö!

Harkkatyö oli ihan turhaa possutusta: en oppinut siitä muuta kuin että lehtileikkeitä on pirun hankala palauttaa osana jotain harkkatyötä (noh, saattepa taas tehtyä uuden kivan kirjan työajalla ja opiskelijoiden avulla... sori tämä sarkasmi)

? Harjoitustyö = äidinkielen ymmärtäminen? Kurssi taitaa kuulua kieli tieteen laitokselle

"Harkkatyö" täysin tyhjänpäiväinen.

Harjoitustyön hyödyllisyydestä on paha kyllä mennä mitään sanomaan.

Harkkatyö oli kiva ja mielenkiintoinen.

Harkkatyö fiksu.

Harjoitustyö voisi olla vähän laajempi tai ainakin sen pitäisi oikeasti opettaa jotakin - esim. tämänvuotisesta laajennettuna pakollisilla termien selityksillä.

Harjoitustyö oli aika huono.

Harjoitustyö oli turha, ja kasvatti työmäärän hieman opintoviikkomäärää suuremmaksi.

Se, että harjoitustö ei saanut palauttaa ruotsiksi oli minulle hämmästys, yhtä lailla tarvitaan ruotsinkielistä ammattisanastoa teletekniikan alalla Suomessa.

Harjoitustyön tarkoitus ei ehkä auennut. Muuten oivallinen, hyvin järjestetty kurssi. Jäi hyvä mieli, kiitos siitä.

Harjoitustyö tuntui aivan älyttömältä. Se ei antanut opiskelijalle yhtään mitään. Mielestäni aivan turha! Ilmaista työvoimaa, jos lopputulos on joku tietosanakirja.

Harjoitustyön anti jäi vähän heikommaksi, mutta omasta syystäni ehkä.

Harjoitustyö on ihan turha. Sehän oli sellainen leikkaa-liimaa-työ, ei siitä mitään oppinut.

Harkkatyöstä laajempi, se opettaa vielä paremmin.

Harjoitustyö tuntui turhalta. Tutustuttihan se käsitteisiin, mutta ne, jotka eivät niitä jo ennestään tunne, selittävät GSM:iä, NMT:tä yms. ja ne, jotka tuntevat, eivät tuollaista tarvitse. Toivottavasti siitä tulee kuitenkin hyvä sanakirja...

Harjoitustyöhön voisi laittaa sanaselitykset pakollisiksi, nyt se houkuttaa kulkemaan siitä, missä aita on matalin.

Harkkatyö tosi hyvä.

Harkkatyön yhteenveto (=sanasto) kaikille spammaten.

Kiinnostaa #!<¤:n vähän keräillä artikkeleja jotka voivat jäädä epäselviksi joillekin.

Tentti

Esitietotentti oli oikein mainio!

Kysymykset olivat hyviä, panivat ajattelemaan. Hyvään arvosanaan pystyi kuitenkin yltämään lukemattakin, koska kysymyksiä sai keksiä itse. Tämä ei ainakaan kannusta tenttikirjallisuuteen perehtymiseen.

Kokeessa oli muutama termi (solukkopuhelin, sivuäänettömyys, haarukkakytkentä esimerkkeinä) ja asia, jota ei käsitelty oppikirjassa.

Harmitti, kun tuli luettua turhaan palikkatenttiin.

Pelkillä luennoilla (siis ilman kirjaa) pääsee mukamas läpi! Ehkä jo on alan guru.

Tenttikysymykset joskus nippelitietoa.

Tentti mittaa osaamista ja ajattelua.


Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämän sivun sisällöstä vastaavat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 13.08.1999 13:14.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38105/k99/palaute.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]
?Kysy =>Anna palautetta!