TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

S-38.105 Tietoliikennetekniikan perusteet (1 ov)

Kenelle?

S-38.105 Tietoliikennetekniikan perusteet on yleistajuinen johdatus tiedonsiirron peruskäsitteisiin, puhelinverkkojen ja Internetin toimintaperiaatteisiin sekä tietoliikennealan historiaan ja lainsäädäntöön. Se sopii kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle eikä vaadi (sisä)luku- ja kirjoitustaidon lisäksi varsinaisia esitietoja.

Kurssi kuuluu tietoliikennetekniikan koulutusohjelman yhteisiin opintoihin, ja tilttifuksien mallilukujärjestyksessä se on sijoitettu ensimmäisen vuoden keväälle. Myös muiden koulutusohjelmien opiskelijat voivat suorittaa kurssin jo ensimmäisenä opiskeluvuonna. Tietoliikennetekniikan perusteet kannattaa joka tapauksessa suorittaa ennen kurssia S-72.350 Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt.

Tietoliikennetekniikan perusteet -kurssin voi korvata samansisältöisellä kurssilla T-110.250 Verkkomedian perusteet (3 ov). Mainittua, laajempaa kurssia ei kuitenkaan voi korvata suppeammalla Tietoliikennetekniikan perusteet -kurssilla. Tutkintoon voi sisällyttää näistä kahdesta kurssista vain jommankumman.

Missä ja milloin?

Luennot pidetään keskiviikkoisin kello 16.15-18 TKK:n Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osaston luentosalissa S4. Ensimmäinen luento on keskiviikkona 15.1.2003. Kurssin luennoi Seppo Uusitupa. Luentojen sisältö selviää erillisestä aikataulusta.

Suoritusvaatimukset

Kevät 2003

Kurssin läpäistäksesi sinun tulee

Tentteihin ilmoittautuminen on pakollista, jotta näin suuren kurssin tentit saadaan järkevästi organisoitua. Älkää ilmoittautuko turhanpäiten! Peruuttakaa ilmoittautuminen hyvissä ajoin, jos ette pystykään osallistumaan tenttiin. Tentti perustuu luentohin ja Kirsi Willan ja Seppo Uusituvan kirjan Tietoliikenneaapinen - teletekniikkaa ymmärrettävästi uusimpaan (4.) painokseen. Kirjan neljäs painos on laajempi kuin kirjan vanhat painokset, mutta käytännössä myös 3. painoksen avulla voi kurssin menestyksekkäästi läpäistä.

Harjoitustyö on vapaaehtoinen. Siitä saa 0...2 lisäpistettä, jotka lisätään tentin yhteispisteisiin sellaisenaan. Myös kurssipalautekyselyyn vastaamisesta saa lisäpisteen tenttiin.

Kysyttävää?

Ennen jatkokysymysten esittämistä kannattaa lukea huolella läpi nämä webbisivut. Jos webistä ei löydy vastausta, asiaa voi kysyä joko uutisryhmässä tai suoraan opetushenkilökunnalta. Yhteystiedot löytyvät täältä.


Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämän sivun sisällöstä vastaavat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 16.01.2003 10:56.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38105/2003/kurssiesite.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]
?Kysy =>Anna palautetta!