TKK | Tietoverkkolaboratorio | Opetus

S-38.105 Oppimateriaali keväällä 2003

Tietoliikenneaapinen - teletekniikkaa ymmärrettävästi

Tietoliikennetekniikan perusteitten oppikirjana käytetään Kirsi Willan ja Seppo Uusituvan kirjoittaman Tietoliikenneaapisen (Otatieto nro 589) neljättä painosta. Kirjan neljäs painos on ilmestynyt syyskuussa 2001 ja sitä on saatavilla ainakin TKK:n päärakennuksen kirjakaupasta Otaniemestä ja Akateemisesta kirjakaupasta. Koska kirjan neljättä painosta on käytetty kurssilla jo keväällä 2002, kannattaa sitä kysellä myös edellisten vuosikurssien opiskelijoilta.

Neljäs painos on jonkin verran edellisiä painoksia laajempi. Käytännössä kurssilla voi käyttää myös 3. painosta varsinkin, jos seuraa aktiivisesti luentoja. Muutoksia kolmannen ja neljännen painoksen välillä on tehty lähinnä numero- ja tilastotietoihin sekä Siirtojohdot-, Tietoverkot- ja Laajakaistayhteydet-lukuihin; nämä luvut voi tarvittaessa lukaista läpi naapurin uudemmasta kirjasta.

Kurssin tenttialueeseen kuuluu koko kirja liitteitä lukuunottamatta sekä kurssin luennot. Luennoilla käydään läpi valittuja aihepiirejä kirjasta; osa kurssin alueesta jää opiskelijoiden oman perehtymisen varaan. Luennoilla pyritään käymään läpi myös tietoliikennealan tämänhetkistä tilannetta - toisin sanoen kertomaan, miltä osin tilanne on muuttunut kirjan viimeisimmän painoksen kirjoittamisen jälkeen.

Teknillisen korkeakoulun opintotoimikunta palkitsi Tietoliikenneaapisen 1. painoksen Vuoden oppikirja 1999 -palkinnolla.

Kuten kirjan esipuheessakin mainitaan, kaikki kommentit ja parannusehdotukset otetaan kiitollisuudella vastaan. Lähetä postia osoitteella willa(at)iki.fi tai tule käymään.


Tietoverkkolaboratorio on nyt osa Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitosta. Tällä sivulla oleva tieto voi olla vanhentunutta.

Kurssien ajantasainen tieto on MyCourses-palvelussa.

Tämän sivun sisällöstä vastaavat ja Webmaster.
Sivua on viimeksi päivitetty 16.01.2003 10:33.
URI: http://www.netlab.tkk.fi/opetus/s38105/2003/aapinen.shtml
[ TKK > Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto > Tietoverkkolaboratorio > Opetus ]
?Kysy =>Anna palautetta!